Valsts zinātniskais institūts BIOR kopš 2014. gada veic kompetentajai iestādei paredzētos uzdevumus attiecībā uz sadarbību ar Eiropas Komisiju un Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādi (EFSA) par uzturvērtības un veselīguma norādēm uz pārtikas produktiem. Institūta BIOR pienākumos ietilpst:
Uzturvērtības un veselīguma norādes uzņēmēji parasti izvieto uz pārtikas produkta iepakojuma, izmanto reklāmas materiālos un cita veida saziņā ar potenciālo klientu, lai norādītu uz kādu produktam piemītošu pozitīvu īpašību, ko tam piešķir tā sastāvā esošās uzturvielas un citas vielas, tostarp arī vitamīni, minerālvielas, aminoskābes, neaizstājamas taukskābes, šķiedrvielas, dažādi augi un augu ekstrakti ar uzturvērtību vai fizioloģisku ietekmi.
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietotāja pieredzi. Uzzināt vairāk var šeit.