Inese Siksna

Riska novērtēšanas un epidemioloģijas nodaļas vadītāja

Inese.Siksna@bior.lv

Ikdienā mēs visi saskaramies ar dažādiem riskiem, īpaši attiecībā uz pārtiku, ko ēdam, un vidi, kurā dzīvojam. Bet kā mēs varam būt droši, ka mūsu izvēles ir drošas? Šeit izšķiroša loma ir zinātniski pamatotai riska novērtēšanai. Institūts “BIOR” ir Latvijas vadošā zinātniskā institūcija, kas veic neatkarīgus riska novērtējumus pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides jomās, sniedzot būtisku ieguldījumu sabiedrības veselības aizsardzībā.

Riska novērtēšanas un epidemioloģijas nodaļa apvieno ekspertus no vairākām ar pārtikas drošību saistītām nozarēm:
Ar pārtiku saistītu risku izvērtējumu veikšana un komunikācija
Pārtikas patēriņa pētījumu veikšana un nacionālās pārtikas sastāva datubāzes uzturēšana
EFSA nacionālais kontaktpunkts
Konsultēšana par veselīguma un uzturvērtības norādēm
Ģenētiski modificēti organismi
Zinātniskais atbalsts dzīvnieku labturībā